Browsing Tag:

Diyetisyen

Bilgiler

Menopozda Beslenme ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Menopoz, her kadının yaşadığı, çoğunlukla yaşın ilerlemesine bağlı olarak ortaya çıkan, adet kanamalarının bitme durumudur. Bazı durumlarda menopoz, genç yaşlarda hastalık ile bağlantılı olarak ortaya çıkabilir. Menopoz ile kadın…

Bilgiler

Ülser Hastalığında Beslenme Nasıl Olmalı?

Ülser, mide ve ince bağırsak hastalığıdır. Organların mide asidi ya da sindirim suları ile hasar görmesi sonucunda ortaya çıkan ülser hastalığında sindirim organlarında doku kaybı meydana gelir. Ülser hastalığının…

Bilgiler

Zerdeçalın 14 Faydası!

Zencefilgiller familyasından olan zerdeçal iri yapraklı, sarı çiçekli otsu bir bitkidir. Halk arasında “Hint safranı” olarak da bilinen zerdeçal baharat olarak kullanılır. İçeriğinde bulunan “Curcumin” adındaki bileşenden dolayı sağlık…

Bilgiler

Protein İçeren 9 Besin ve Kalorileri

Bütün canlı hücrelerde bulunan protein hayati faaliyetlerin gerçekleştirilmesini sağlayan organik moleküllerdir. Proteinlerin içeriğinde oksijen, karbon, hidrojen ve azot bulunur. Bir ya da daha çok aminoasitten oluşurlar. Çocukların gelişimi için,…

Bilgiler

Kalorisi Çok Düşük 14 Besin!

Özellikle diyet yapanların sürekli araştırma içinde olduğu konulardan biri besinlerin kalorisinin ne olduğu ve kalorisi düşük besinler konusudur. Zayıflamanın altın kuralı günlük beslenme o gün ne kadar kalori alındığı…

Margarin mi Tereyağ mı?
Bilgiler

Margarin mi Tereyağ mı?

Hem tereyağ hem de margarin için internette çok fazla yanlış bilgilendirmelere ulaşabilirsiniz. Bazı araştırmalar çok zayıf kalırken, okuduğumuz şeyler birbiriyle çelişen şeyler olabiliyor. Ancak tereyağ ve margarini incelerken ikisini…

Bilgiler

Kan Şekerini Dengeleyen 6 Besin!

Vücudumuzdaki kan şekerinin dengede olması birçok sağlık sorunu riskinin ortadan kaldırılması demektir. Kan şekerinin yüksek olması kadar, düşük olması da bazı sorunlara yol açar. Kan şekerimiz düştüğünde uykusuzluk hali,…

5 Yağlı Tohum ve Faydaları
Bilgiler

5 Yağlı Tohum ve Faydaları

Yağlı tohumlardan oluşan besin grupları protein, B Vitamini, E Vitamini, demir, çinko, magnezyum gibi mineraller ve yağ asitleri bakımından oldukça zengindir. Yağlı tohumların içeriğinde ayrıca biyoaktif bileşenler de bulunur.…

Merhaba!